ŞİRKET HABERLERİ

Türkiye, Dijital Varlıkların Saklanmasında Bölgesel Merkez Olma Hedefinde

Misyon Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Türkiye’nin dijital varlıkların saklanmasında bölgesel bir merkez haline gelme hedefini vurgulayarak, Türk varlıklarının dünya tokenizasyon pazarına hızlıca entegre edilmesi gerektiğini ifade etti. Halisdemir, bu konuyla ilgili açıklamalarını 2-4 Ekim tarihlerinde İstanbul Finans Merkezi’nde gerçekleştirilen Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) Zirvesi’nde yaptı.

Tokenizasyon teknolojisinin, yüksek giriş bariyerlerini aşarak bireylerin farklı varlıklara yatırım yapmasına olanak tanıdığını belirten Halisdemir, "Bugün dünya genelinde yaklaşık 400 milyar dolarlık varlık tokenize edilmiş durumda. 2030 yılında bu pazarın 16 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor," dedi.

Halisdemir, Türkiye’nin stratejik konumunun ve gelişmiş altyapısının, dijital varlıklar alanında büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, Misyon Bank olarak yerelleştirilmiş saklama ve tokenizasyon teknolojileri geliştirdiklerini açıkladı. "Geliştirdiğimiz 'Ana Kasa' uygulaması, Türkiye’deki portföy yönetim şirketleri tarafından yoğun ilgi gördü," diye ekledi.

Ayrıca, Türkiye’nin kıymetli varlıklarını dünya pazarına kazandırması gerektiğine dikkat çeken Halisdemir, özel bankaların egemen olduğu saklama hizmetleri pazarında Türkiye’nin de yer alması gerektiğini ifade etti. Eurobond ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) regülasyonlarını beklediklerini belirten Halisdemir, "Tokenizasyon, eurobond alımını daha erişilebilir hale getirerek yurt dışındaki Türkler ve yabancı yatırımcılar için cazip kılacaktır," dedi.

Halisdemir, Türkiye’nin bu alandaki yarışta daha güçlü bir yer edinmesi gerektiğinin altını çizerken, dijital varlıkların saklanmasında global rekabetin giderek arttığını sözlerine ekledi.